Nyheter

Filmfest Salten - 10. klassingenes årlig høydepunkt

Onsdag 22. april starter Filmfest Salten for ellevte gang. Totalt 1100 elever på 10. trinn, fra hele Salten, er med på arrangementet.

I år får elevene se den norske spillefilmen «Kyss meg for faen i helvete». I etterkant av filmen leder Per Sundnes intervjuet hvor elevene får snakke med to av hovedrolleinnhaverne Eili Harboe, Øyvind Runestad og regissør Stian Kristiansen.

Torsdag 23. april avsluttes filmfesten med en storstilt Filmgalla i Bodø Spektrum. Her samles de feststemte og festkledde tiendeklassinger, som i løpet av skoleåret har produsert og sendt inn filmer til juryering i regi av Den kulturelle skolesekken. Filmene finner dere på filmfestens hjemmeside.

På gallaen deles det ut priser til de beste filmene innenfor de ulike kategoriene. Prominente prisutdelere og Per Sundnes er med å kaste glans over showet. Kvelden avsluttes som vanlig med en mini konsert. Det blir også lokale og nasjonale musikkinnslag under showet.

Arrangører og ansvarlige for «Filmfest Salten – Barents Youth Film Festival» er Salten Kultursamarbeid i samarbeid med Bodø kommune og Nordland Fylkeskommune.