Nyheter

Statssekretæren måtte finne fram egen saks

Foto: Jens Kyed

Det ble litt trøbbel da snoren formelt skulle klippes for å markere åpningen av Tverlandet holdeplass. For den medbragte gullsaksa til Jernbaneverket virket ikke.

Gode råd var dyre da det ikke lot seg gjøre å klippe snora med gullsaksa til Jernbaneverket. Men statssekretær Knut Ragnar Årseth visste råd, han fisket fram en medbragt saks fra lomma si, og vips så lot snoren seg klippe og holdeplassen på Tverlandet var formelt åpnet.

Mann av huse

Folk gikk mann av huse for å være med på åpningen av holdeplassen i godværet. Det var flere hundre fremmøtte. Og som fylkesråd for samferdsel Hild Marit Olsen poengterte i sin tale – sjelden har vel sørgående dagtog til Trondheim blitt hyllet som en popstjerne i det det ankommer en stasjon – men litt slik var stemningen på Tverlandet akkurat da.
Hornmusikken spilte, barnehager og skoleklasser jublet og viftet med flagg, sang sanger og koste seg i sommerværet.

Festtalene

Tog er fremtiden, det skal satses mer på tog også i Salten, sommeren 2017 åpner ny stasjon og forlenget krysningsspor på Oteråga/Reitan. Det er gjort mye på Saltenpendelen i den senere tid og det skal gjøres enda mer. Det skal jobbes med bedre frekvens for persontog og bedre tilbud for godstogene. Tverlandet er nå koplet på det nasjonale tognettet og det gir både et enklere og mer miljøvennlig reisetilbud til de som bor her. Alt dette og mer til ble sagt om og til fordel for toget av så vel statssekretæren, fylkesordfører Sonja Steen, Hans Petter Horsgaard, som for anledningen vikarierte for ordfører Ole Hjartøy og fylkesråden for samferdsel.

Æres den som æres skal

Alle som har bidratt til at holdeplassen på Tverlandet kunne bli en realitet fikk ros i dag. Ikke minst Jernbaneverket selv og entreprenørene som har gjort jobben, men også Stortinget som bevilget pengene og Regjeringen. I 30 år har det vært jobbet for dette. Salten Regionråd har sammen med kommunene i Salten og Nordland fylkeskommune også arbeidet aktivt for at Saltenpendelen skulle styrkes og at et togstopp på Tverlandet skulle realiseres. Vi er nå i ferd med å se starten på noe som kan bli virkelig bra.

Sekundert av bystyrerepresentant Horsgaard, graver statssekretæren dypt i lommene etter en skarpere saks å kutte snoren med.

Lenker:

Avisa Nordland - Befolkningen har ventet på togstopp i 30 år....

NRK Nordland - Nå har Tverlandet togstasjon

Bodø Nu - Folkefest og feiring av ny holdeplass på Tverlandet