Nyheter

Salten Regionråd på studietur til Luleå

Fotograf: Odd Emil Ingebrigtsen

I forrige uke deltok Salten Regionråd på en studietur til Luleå. Med på turen var 40 representanter fra kommuner og næringsliv i Salten og Rana, samt Nord Universitet og Nordland fylkeskommune. Arrangør var BRUS - Bodøregionens Utviklingsselskap.

Besøket startet med en industri og business safari rundt byen til de siste etableringene, bl.a. Facebook sine bygg for datalagring. Guide på turen var Anders Granberg, prosjektleder for Facebook-etableringen og tidligere VD i Luleå Næringsliv AB.

Under lunsjen i regi av Luleå kommune fikk vi også høre om det unike samarbeidet mellom kommune, næringsliv og Luleå Tekniske Universitet, og dette gjorde stort inntrykk på forsamlingen. "Her har Salten mye å lære", var en kommentar som ble gjentatt flere ganger.

Fredag morgen deltok delegasjonen på et frokostmøte i regi av næringslivet og universitetet i Vetenskapens Hus midt i sentrum av Luleå. Her samles rundt 300 deltakere siste fredag hver måned til frokost og nyttig nettverksbygging med aktuelle tema. Denne fredagen deltok flere av våre i en panelsamtale under overskriften "hva kan vi samarbeide om?"

Det ble knyttet mange kontakter som vil bli fulgt opp, og Luleå er invitert til Bodø på gjenvisitt om ikke lenge.

Lenker:

Rana Blad - lederartikkel 3.2.2016

Luleå kommune

Luleå Näringsliv AB

Luleå tekniska universitet LTU

Publisert 4.2.2016